izgradite

svijet potencijala

PCM možete primjeniti kako biste bolje upoznali sebe i svoje potrebe, kako biste bolje upravljali svojim timom, postali prodavač koji za odgovor uvijek dobija "DA!", kako biste smanjili konflikte i zauvijek se oslobodili stresa.

MENADŽMENT

Ljudima ne možemo upravljavati ukoliko ih prije toga zaista ne upoznamo.

Primjenom PCM-a i upoznavanjem strukture ličnosti svojih suradnika, menadžeri imaju mogućnost prilagoditi vlastiti način upravljanja svakim zaposlenim. PCM menadžerima nudi jasne smjernice o tome koji su poželjni načini upravljanja, adekvatni načini organizacije aktivnosti, kao i preferirana radna okruženja za različite tipove ličnosti.

Zahvaljujući ovim i brojnim drugim informacijama, pomoću PCM-a menadžeri uspijevaju na lakši i efikasniji način upravljati i organizirati sve potrebne korake za ostvarenje ciljeva.

LIDERSTVO

Svaki uspješan lider ima jasnu viziju onoga čemu teži, kao i sposobnost da pokrene ljude oko sebe da ga na tom putu slijede.

Upravo iz tog razloga, PCM je metodologija koja ima izuzetno široku primjenu u području liderstva.

Koristeći PCM, lider otkriva što je to što njega osobno pokreće, kao i što je ono što pokreće ljude koji ga okružuju. Zahvaljujući ovim saznanjima, lider uspijeva okružiti se ne samo ljudima koji će uspješno obavljati planirane aktivnosti, već koji će biti i adekvatno inspirirani i koji će zadacima pristupati s iskrenim entuzijazmom.

VJEŠTINE PRODAJE

PCM pruža izuzetno jednostavne i korisne alate koji osobama koje se bave prodajom omogućuju da razumiju različite tipove ličnosti klijenata i njihove psihološke potrebe, te da im na osnovu toga pristupe na najefikasniji način.

Ono što je najvažnije, izučavanjem PCM-a osobe koje se bave prodajom mogu naučiti kako se nositi s odbijanjem i kako uprkos tome učiniti interakciju produktivnom. Prodavači koji prakticiraju PCM sa svojim klijentima, uspostavljaju snažnije i stabilnije odnose, te stvaraju lojalne klijente.

IZGRADNJA TIMOVA

Opće je poznato da je dobar timski rad ključ uspjeha.

PCM pomaže identificiranju dinamike unutar tima i razumijevanju mogućih uzroka nesporazuma u komunikaciji. Uz PCM, postaje jasno što je ono što koči tim u ostvarenju ciljeva, kao i na koji način je moguće u potpunosti osloboditi kreativnost tima i njegove potencijale.

Članovi tima i menadžeri kroz PCM uče kako poštovati međusobne razlike, snage i potencijale. Suradnja se dodatno ojačava kroz poticanje svakog člana da vjeruje u svoje potencijale, kao i da uspostavlja otvorenu komunikaciju sa kolegama i prihvaća međusobne razlike.

UPRAVLJANJE STRESOM

S obzirom da je u današnjim okolnostima stres sve prisutniji, poznavanje načina prevladavanja istog predstavlja vještinu koja je gotovo neophodna u poslovnom okruženju.

PCM vam omogućuje da razumijete koje situacije su za vas potencijalno stresne, kao i kako da se sa stresom izborite ukoliko do njega ipak dođe.

Pored toga, PCM pomaže u razumijevanju ponašanja različitih tipova ličnosti pod stresom i daje smjernice i alate za prevenciju i rješavanje konflikata.

Istražite PCM i otključajte svijet potencijala

PCM Hrvatska

Zagrebačka cesta 217
Rudeš, Zagreb
Hrvatska

T. +385 (0)91 3232 100
E. info@pcm-hrvatska.com
W. www.pcm-hrvatska.com