potraga

Prošla su dva tjedna od zadnjeg sastanka.

Za to vrijeme, svi su se bavili svojim poslom i rijetko se sretali tijekom radnog dana. Nisu skoro uopće pričali o zadatku koji im je Tomislav dao – da pronađu obuku koja će otkloniti sve šumove u komunikaciji. Jedino što su znali je da to moraju što prije realizirati.

“Bilo bi dobro da budemo što konkretniji i brzi. Nema potrebe da sjedimo tri dana kako bismo zaključili da nam treba obuka iz komunikacije”, istaknuo je Predrag, koji se nametnuo kao predsjedavajući.

“Slažem se s tobom, no bilo bi dobro da svatko kaže ono što misli i ponudi prijedloge, pa ćemo lakše naći rješenje koje će odgovarati svima”, dodala je Helena. “Ono što na tržištu postoji od obuka, vjerujem da smo svi prošli i manje-više se ponavljaju. Ipak, pojavile su se i neke nove metodologije, no prvo da ustanovimo što bi bilo najbolje za nas.”

“Molim vas, samo da bude INTERAKTIVNO, da nema puno piskaranja i da mi netko kaže kako da procijenim sugovornika. Ne mogu prolaziti još jednu obuku gdje će mi netko reći “to ovisi od situacije” i na tome završiti”, bio je izričit Roberto. Nije volio ništa što je klasično, jer to je za njega dosadno. U ovom trenutku, sve što je želio od obuke jest da bude zabavna i nova.

“Mislim da je jako važno da imamo konkretna rješenja i alate. Nikad nisam mogao razumijeti kad mi pričaju općenito, oduvijek me zanimalo ŠTO TOČNO TREBAM REĆI. Razumijem da je to teško, no barem da se malo pojasni, kroz neke primjere, usporedbe i sl. Zapravo, stalno se pitam kako to oni znaju kad nešto trebaš reći”, zamišljen je bio Ivan koji je brzo odlutao u svoje misli. 

“I da ne traje pet dana! Nemam ja vremena za obuke pored ovako gustog rasporeda. Bilo bi idealno kada bi taj trener imao opciju da dođe i do nas, ako će biti potrebe, da ne lutamo i ne gubimo vrijeme. Ne očekujem da traje jedan dan, jer se ovako kompleksna tema ne može baš obraditi za par sati… No, idealno, DVA, MAKSIMUM TRI DANA.”, nadovezao se Predrag. 

Helena je zapisivala i klimala glavom, posebno zadovoljna što su svi postavili zahtjeve s kojima se i ona slaže. “Bilo bi dobro kada bismo pronašli obuku koja se zasniva na iskustvu, odnosno da je netko već provodio te tehnike i alate, kako bismo mogli usporediti ili barem znati koliko je efikasna. Meni je uvijek nedostajao taj psihološki element, TIPOLOGIJA LIČNOSTI, da znamo prepoznati i uskladiti komunikaciju. Mi smo mali kolektiv i očekuje se da dišemo kao jedan, a opet imamo toliko nesporazuma. Značilo bi svima kada bismo to naučili.”

“Podsjećam na budžet. Iako je Tomislav rekao da ne brinemo zbog novca, obuka bi trebala biti PRISTUPAČNA, što ne znači da treba biti ispod vrijednosti visoko kvalitetnih obuka. Ja se vodim onom starom narodnom: “Nisam dovoljno bogata da bih kupovala jeftine stvari” i vjerujem da cijena opravdava kvalitetu.”, Persida je skrenula pažnju i na onaj financijski dio.

“Ima li još netko nešto za dodati? Meni se čini da smo se dogovorili. Još jednom ću pogledati obuke koje smo prošli i što se novo pojavilo, a da je u skladu s našim zahtjevima. 

Dakle, da rezimiramo, tražimo obuku koja je:

  • Interaktivna
  • Traje dva, maksimum tri dana
  • Daje konkretne odgovore 
  • Oslanja se na psihologiju, tj. tipove ličnosti
  • Cijenom prihvatljiva

Na iznenađenje svih, sastanak je trajao uobičajenih 15 minuta. Svi su bili zadovoljni zbog toga i dogovorili se da se ponovo sastanu kroz 10-tak dana kako bi donijeli konačnu odluku o izboru obuke.

Također, dogovorili su da Helena i Ivan rade na tome, jer su u posljednje vrijeme njih dvoje imali najmanje nesporazuma.

Netko bi rekao da su sjajan tim…vidjeti ćemo i zašto.

Napokon je tim došao do barem jedne zajedničke odluke bez trzavica i neslaganja. Uskoro ćemo saznati što su odabrali?

Znate li vi koja bi im edukacija pomogla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *